Birdwatching


Vogelliefhebbers kunnen in Suriname aan de slag. De Peperpot biedt een enorme diversiteit aan vogels die voor birdwatchers interessant zijn. U kunt op zoek naar vogels zoals toekans, antbirds, kolibries, vele roofvogels, spechten en nog veel meer. 


De uitgebreide vogelsite Vogels in Suriname is zeker interessant om eens te bekijken. 


Verder raden wij u aan om deze vogelgids mee te nemen. Deze is eenvoudig te bestellen via bijvoorbeeld bol.com.

Suriname heeft een rijke avifauna. Tegen het einde van 2014 waren er 746 soorten (waaronder 760 ondersoorten) bekend in Suriname. Het grootste deel van het landgebied van Suriname is nog steeds bedekt met tropisch regenwoud en het land zou een must-visit voor vogelaars moeten zijn. Suriname wordt zelfs genoemd als het beste land om bepaalde neotropische soorten te spotten. Verrassend genoeg bezoeken maar weinig vogelaars Suriname. De belangrijkste reden hiervoor is het ontbreken van een handige zakgeleider die gemakkelijk in een rugzak kan worden gedragen. De Field Guide to the Birds of Suriname (met zijn 107 kleurenplaten) probeert deze kloof te dichten. Naast soortentekeningen worden gegevens gegeven over topografie, klimaat, geologie, geomorfologie, biogeografie, avifauna-samenstelling, instandhouding en hotspots voor vogels kijken.

 

Dus waarom zou u uw reis naar dit mooie en vriendelijke land langer uitstellen? Suriname met zijn rijke avifauna wacht op je!