De plantage


 De voormailge koffie en cacao Plantage Peperpot is momenteel een ruim 700 hectare groot natuurgebied ten zuidoosten van Paramaribo, in het district Commewijne, direct langs de Surinamerivier. De plantage is makkelijk te bereiken dankzij de Wijdenboschbrug over de Surinamerivier of met de boot.

 

De naam stamt mogelijk af van het Indiaanse woord Peprewatta, een soep van vis/vlees met knolgewassen die met peper op smaak gebracht werd. 

 

Dit fantastische gebied kenmerkt zich door de combinatie van natuur, cultuur en geschiedenis. Zo zit u op 10 minuten afstand van Paramaribo ineens midden in de natuur. U wandelt of fietst door het WNF natuurgebied dat rijk is aan planten en dieren. Kapucijnapen en Doodshoofdaapjes laten zich meestal makkelijk zien. Ook staat Peperpot bekend om zijn vele vogelsoorten en heeft u bijvoorbeeld grote kans om kolibries en verschillende soorten roofvogels te zien.

Verken ook de oude plantage kanalen per kajak en zie de oorspronkelijke koffie en cacao bedden waar vaak nog koffie en cacao struiken zijn te vinden. U zult genieten van de rust, kleuren, geuren, planten en dieren in deze heerlijke omgeving.

In de gerestaureerde directeurswoning is restaurant KomeWijne gevestigd. Hier heeft u vanaf de veranda en het terras uitzicht op de Surinamerivier en omliggende historische gebouwen, zoals de oude koffiefabriek en 18e eeuwse koffiedroogloods. Geniet van een heerlijke maaltijd of drink gewoon even wat op het terras. 

 

Vanaf restaurant KomeWijne in de directeurswoning en het WNF discovery centrum starten verschillende activiteiten zoals kajak, wandel en fietstochten. Ook zijn combinaties mogelijk. Bekijk hier de mogelijkheden en prijzen en informeer naar beschikbaarheid.

Recent zijn naast de directeurswoning een officierswoning en commandeurswoning gebouwd. Deze woningen vormen samen met enkele kamers in de hiervoor genoemde directeurswoning Boutique hotel Peperpot. Hier kunt u zwemmen in het eerste magnesium zwembad van Suriname, de rust van de omgeving en natuur ervaren, de historische gebouwen bekijken en overnachten of vakantie vieren op een plek die het gevoel zal oproepen van vervlogen tijden.