Nature Park

Plantage Peperpot bestaat grotendeels uit het natuur park. Dit 700 ha beschermd secundair bos is een corridor naar het achterliggende regenwoud. Het is ontstaan nadat de plantageactiviteiten zijn gestopt. Het Bos in het Nature Park ontwikkelt zich snel en heeft een grote diversiteit aan planten en dieren die men doorgaans alleen in het binnenland van Suriname aantreft.

 

Door een deel van het Nature Park lopen paden waar gefietst en gewandeld kan worden. De kans is groot om hier kapucijnaapjes en doodshoofdaapjes in de bomen langs het pad te zien. Op de grond ontmoet men vaak de reuzenmiereneter en gebandeerde reuzenteju. Een grote hagedisachtige die voorkomt in grote delen van Zuid Amerika.

 

Het WNF zet zich in om het gebied een educatieve waarde te geven. Zo wordt bijvoorbeeld langs het pad informatie gegeven over de nog steeds op veel plekken te vinden koffie- en cacao aanplant, de plantage kanalen en de flora en fauna in het gebied.

 

Verschillende plantagekanalen zijn schoon en in orde gemaakt zodat ook het park per kajak kan worden ontdekt. Langs de kanalen zijn nog goed de koffie- en cacao bedden terug te vinden en met een beetje geluk ook kaaimannen te spotten. Uiteraard zult u genieten van de rust en de heerlijke geuren en geluiden ervaren.

 

Het bezoekerscentrum wordt nieuw leven in geblazen, zodat scholieren en toeristen kunnen kennismaken en leren over de plantage geschiedenis en de geweldige natuur in dit gebied.

 

Wij nodigen u dan ook graag uit om Plantage Peperpot te bezoeken en kennis te maken met de rijke flora en fauna, de koffie- en cacao bedden het educatie centrum en de historische gebouwen. Het is mogelijk om een gids te boeken   Heel prettig is de mogelijkheid om ook even wat te eten of drinken in het restaurant KomeWijne gevestigd in de prachtige directeurswoning.

 

Ook een meerdaags bezoek aan het Nature Park is mogelijk. U kunt dan verblijven in Boutique Hotel Peperpot.

 

Daarbij is het Peperpot Nature Park in Suriname al een begrip onder vogelaars en natuurliefhebbers.  Zoogdieren vervullen belangrijke functies bij het onderhouden van tropisch regenwoud omdat ze zich onder andere voeden met fruit en dus zaden verspreiden, bestuiven en grazen. 

 

Welke zoogdieren er leven is in kaart gebracht.

Download hier het rapport van research coördinator Serano Ramcharan.